BINA BAKIM URUNLERIBOYA GRUBUJANSENMOLYKOTE URUNLERISPREY URUNLER
GUVENLIK SISTEMLERI KAMERA -ALARM GECIS KONTROLWEPP URUNLERI ( MOTOR BAKIM YENILEME )YAPISTIRICI GRUBU

Ana Sayfa

Kampanyalar

Yeni Çıkanlar

Çok Satanlar

Fiyat Listesi

Garanti Şartları

Teslim Şekli

İletişim

 Sepetim  
 
KATEGORİLER
BANT CESİTLERİ
BINA BAKIM URUNLERI
BOYA GRUBU
CASTROL URUNLERI
CESITLI HEDIYELİK
GENEL AMACLI URUNLER
HIRDAVAT GRUBU
HOBI URUNLER
IKAZ VE UYARI LEVHALARI
INSAAT MALZEMELERI
İZOLASYON URUNLERİ
JANSEN
LIEBERT URUNLERI
MOLYKOTE URUNLERI
OTO BAKIM URUNLERI
OZEL AMACLI YAGLAR
PLASTIK URUNLER
RULMAN GRUBU
RULO FIRCA EFEKT URUNLER
SPREY URUNLER
TEMIZLIK URUNLERI
YANGIN ONLEME SISTEMLERI
YAPI KIMYASALLARI
ELEKTRİK MALZEMELERİ
CERCEVE CESITLERI
ELEKTRONİK
GUVENLIK SISTEMLERI KAMERA -ALARM GECIS KONTROL
IS GUVENLIGI URUNLERI
KIMYEVI MADDELER
MOBILYA AKSESUAR
TEKNIK URUNLER
TOZ BOYA CESITLERI
WEPP URUNLERI ( MOTOR BAKIM YENILEME )
YAPISTIRICI GRUBU
YARDIMCI EV MALZEMELERİ
YONLENDIRME
ZIMPARA VE ASINDIRICILAR
 
HABERLER
 
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
  oto_yakit_tasarruf   Kampanyada

oto_yakit_tasarruf - Resmlerini görmek için tıklayınız..

 
Alış Fiyatınız :23,05 USD
KDV Dahil :27,20 USD
KDV Dahil :884,37 TL
Sepete At
 

Yakıt tasarruf cihazı gerçekten tasarruf sağlıyor mu?


Yakıttaki hidrokarbonların (CH4) yanması sırasında, ilk önce oksitlenmiş olan hidrojen yanar. Sonra yalnızca karbon atomları yakılır. Yüksek hızlı bir iç yanma sürecinde, hidrojen atomlarının oksitlenmesi daha az zaman aldığından, hidrojenin yanması için zamanın yeterli olduğu söylenebilir. Normal şartlarda eksik yanma genel olarak karbondan kaynaklanmaktadır. Hidrojen-oksijen reaksiyon hızı, karbon-oksijen reaksiyon hızından daha yüksektir. Bu nedenle karbon-oksijen reaksiyonu başladığında yakıttaki hidrojenin büyük bir kısmı oksijenle reaksiyona girerek azalmıştır. Oksijen miktarı yeterli değilse karbonun oksitlenerek yanması için yeterli oksijen bulunamaz. Yakıtın karbonlu bir bölümü parlak bir alevle yanarak is karası veya karbon siyahı biçiminde birikir. Yetersiz zaman ve yerel zengin karışımları is miktarını arttırır. Yakıt düzenleyici cihaz yakıt moleküllerini pozitif yüke dönüştürür ve negatif yüklü hava moleküllerini daha kuvvetli çekmeyi sağlayarak reaksiyon hızını arttırır. Karbon sonradan oksitlendiği için, en yüksek yanma verimliliği, en yüksek karbondioksit seviyesinde gerçekleşir.

Hidrojen, pozitif protona, negatif bir elektrona ve bir dipol (dik) momente sahiptir. Çekirdek eğrilerinin doğru yönelmelerine bağlı olarak ya paramanyetik (manyetik akım için daha zayıf ya da daha güçlü) yada diamanyetik olabilir. Hidrojen bütün elementler içinde en basiti olmasına karşılık, değişik çekirdeklerin karşı eğrilikleri olarak tanınan para ve ortho isimli iki belirgin izometrik formdan oluşmuştur.

Dıştaki elektron yüklerinin eğrilik özelliklerinin değişimi, yanma süreciyle bağlantılı olarak yükselir. Hidrojen molekülleri daha yüksek enerjili olduğu için açık olan oksijenin eklenmesiyle yüksek elektriksel bir potansiyel gösterir. Yanma motorlarında sisteme eklenilen oksijen yanma verimliliğini arttırır. H2 molekülünün eğrilik değişim özelliğinden dolayı, yanma süreciyle bağlı olarak yakıttaki hidrokarbonun yeniden faaliyete geçmesiyle oluşan karbon artışı ve manyetik moment yanmanın seviyesinde artış sağlar. Yakıt düzenleyici cihaz para-hidrojen durumundan, oksijen eklenmesiyle oluşan çekimle çok uçucu, daha yüksek enerjili “ortho” durumuna doğru hidrojen atomlarının izometrik formunu bir miktar değiştirir. Böylelikle yanma için daha verimli hale getirmiş olur.

Yapılan deneysel çalışmada:

LPG dönüşümü yapılmış olan benzinli motora yakıt düzenleyici cihaz takılarak motor 75 Nm yük altında çalıştırılıp manyetik alanın LPG üzerindeki etkileri deneysel olarak incelenmiştir. Deney sonuçlarına göre motorun özgül yakıt tüketimi ve egzoz emisyonu değerleri karşılaştırmalı olarak etkin ve etkin olmayan yönleri tartışılmıştır. Çalışmanın sonucunda sistemde eksik görülen ve üzerinde çalışılması gereken konular;

  • Yapılan çalışmanın sonuçları incelendiğinde, özgül yakıt tüketiminin cihazlı ve cihazsız durumlarının her ikisinde de 2500-3000 devirler arasında minimuma ulaştığı görüldü.
  • Cihaz montajlı durumda özgül yakıt tüketiminde yaklaşık %3 civarında iyileşme olduğu sonucuna varıldı.
  • Cihaz montajlı durumda CO emisyonlarında yaklaşık %4 azalma meydana geldi.
  • Cihaz montajlı durumda CO2 emisyonlarında yaklaşık %6 artma meydana geldi.
  • Cihaz montajlı durumda HC emisyonlarında yaklaşık %6 oranında artma meydana geldiği gözlendi.

Sonuç olarak yakıt tasarruf cihazının meydana getirdiği elektromanyetik alanın yakıtın bağ yapısı üzerine etkisinin olduğu deneysel olarak anlaşılmıştır. Fakat bu etkinin içten yanmalı motorlarda daha verimli sonuçlar verebilmesi için konuya daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiği ve çalışmanın daha geliştirilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır. Manyetik alan etkisinin yakıtın moleküler yapısı üzerinde fiziksel etki yapmasından dolayı, etkinin yakıt üzerinden kalkmasıyla tekrar düzensiz yapıya geçme eğilimi gösterdiği düşünülmektedir. Bu nedenle manyetik alan etkisini daimi hale getirebilecek modifikasyonlar yapılabilir. Manyetik alan etkisinin sonuçlarının daha net gözlenebilmesi için kızıl ötesi kameralar veya infraret tekniğinde gözlemler yapılabilir. Manyetik alan etkisi oluşturma motor konstrüksiyonu ve üretimi sırasında düşünülebilir. Çalışma sayısal olarak çözümlenip deneysel bulguların geçerliliği kontrol edilebilir. Yakıt düzenleyici cihaz farklı güçlerde denenip en uygun değer bulunabilir.

Kaynak: C. Öner ve B. Tanyeri’nin “LPG Kullanılan Buji ile Ateşlemeli Bir Motorda Yakıt Tasarruf Cihazının Egzoz Emisyonları Üzerindeki Etkisi” (6th International Advanced Technologies Symposium, IATS’11), 16-18 May 2011, Elazığ, Turkey) konulu makalesinden derlenmiştir.

otoguncel.com dan alınmıstır

 

 
 ÜYE GİRİŞİ
E-Mail
Parola Giriş
Şifremi Unuttum    Üye Olun
 
KURLAR
  EUR : 34,7183 TL
  USD : 32,5136 TL
  
REKLAM
  
YENİ ÇIKANLAR
 ACIK ALAN ISITICI
 ALÜMİNYUM- BAKIR MACUNU AL 1100
 BAKIR SPREYİ CU 800
 YÜKSEK SICAKLIK YAĞLAMA PASTASI HSP 1400
 GIDA ENDÜSTRİSİ YAĞI LMS-FLUİD
 GIDA ENDÜSTRİSİ YAĞI
 KOROZYON KORUMA SIVI 300 ML
 sprey pas dönüstürücü
 TİTAN DİOKSİT RUTİL
 TOZ BOYA GENEL
  

 Tümü....

  
KAMPANYALAR
 ACIK ALAN ISITICI
 kolonyalı islak mendil
 Boya uygulama izgarasi
 Calisum Boya kalınlık olcum cihazı
 Tadilat bakım onarım isleri
 ve-ge 45*100 koli bantı 6 lı
 Fenomasticc Silk
 Fenomastic Matt
 Würth Jant Temizleyici Sprey
 LG SKY SCRAPER MERDIVEN
  

 Tümü....

   

Hakkımızda

Garanti Şartları

Telif Hakları

Gizlilik İlkesi

Satış Sözleşmesi

İade ve İptal Koşulları

İletişim

©Center Bazaar / tasarım ve yazılım LİLAYazılım